уторак, 17. април 2012.

TRANSFORMACIJA SVESTI – KVANTNA FIZIKA




Usmerenom Paznjom Odredjujemo Poziciju, Oblik i Funkciju Vibracije-Svetla, Dovodeci ga iz Super Pozicije u Samo Jednu Poziciju unutar Vremena-Prostora! Mi Direktno Uslovljavamo Manifestaciju Vibracije-Svetla Svojim Uverenjima
*Kvantna Fizika:
Materijalni Svet Predstavlja NeOgraniceni Spektar Talasa Mogucnosti Koji se Putem necije Usmerene Paznje Transformise u Delove Iskustva, Dolazeci iz Super Pozicije u Samo Jednu Odredjenu Poziciju.
Ispaljivanje Elektrona kroz Proreze Dovele je do Zaceca Kvantne Fizike i Teorije Super Pozicije
Eksperimentom “Dvostrukog Proreza” zaceto je Novo Radikalno Polje Kvantne Fizike:
:  Jos 1805 god. Tomas Jungov je eksperimentom Dvostrukog Proreza demonstrirao talasnu prirodu Svetlosti. Elektron je minijaturna cestica negativnog naboja dela Atoma od kojih je sastavljena celokupna Materija. Ispaljujuci Elektrone kroz samo jedan prorez na tabli ce se ocekivano formirati jedan niz, jedna traka. Ali, ako Ispaljujemo Elektrone kroz dva proreza na tabli ce se pojaviti neocekivani, rasireni patern talasa! Ovo otkrice je potpuno zbunilo naucnike, zato su odlucili da ispaljuju Elektrone pojedinacno! Posle nekoliko sati pojavio se isti siroki spektar talasa! Naucnici su zeleli su da vide sta se desava i kako je moguce da Elektroni napustaju ideju cestice postajuci talasi mogucnosti?Da li Elektroni zista napustaju ideju cestice ponasajuci se kao talasi, da bi posle prolaska kroz proreze dosli u iterakciju i udarali o postavljenu tablu kao cestice!? Da li se sudaraju posle prolaska kroz proreze, obijajuci se jedan o drugog?
1905 god. Fotoelektrični efekat: Ajnštajnovo objašnjenje efekta (za šta je i dobio Nobelovu nagradu za fiziku) uvođenjem koncepta fotona, čestice svetlosti sa kvantiranom energijom.
Matematicki je jos cudnije: Elektron prolazi kroz oba proreza,ili kroz ni jedan,on prolazi kroz samo jedan ili samo drugi otvor! Sve mogucnosti su bile istovremeno moguce zato sto se Elektron nalazi u “Super Poziciji”nebrojanih, ne izrazenih mogucnosti VibracijeSvetla! Ovo Radikalno Otkrice se cinilo toliko ne verovatnim da su Naucinici postavili uredjaj za merenje koji je imao ulogu posmatraca.
Postavljen je uredjaj za Merenje i Nadgledanje prolaska Elektrona kroz proreze i zapocet je drugi deo eksperimenta. Novi visi nivo Fizike dosegnut je Kvantnim Mogucnostima iz  zapanjujuceg zapazenja usledio je odgovor nametnut s’cinjenicom da uredjaj za merenje uslovljava Elektrone da su ponovo ponasaju kao cestice materije a ne kao talasi mogucnosti, stvarajuci ocekivane dve trake kao krajnji ishod na tabli! Neverovatno, uloga Posmatraca uredjaja za merenje prolaska Elektrona kroz proreze ucinila je da oni odluce da se ponasju kao cestice materije! Da li su Elektroni svesno odlucili da se ponasaju kao cestice materije? Da li su svesni Posmatraca i da li Posmatrac uslovljava njihovu interakciju i ponasanje!? Ova pitanja postavljaju osnov Kvantne Fizike i uvode naucnike u postavke novih naprednih teorija, omogucujuci razvoj ideja po cudesnoj teoriji Super Pozicije, razvoj Kvantne Mehanike, otkrivajuci smer dubljeg shvatanja Materije koje objedinjuje i drasticno nadopunjuje svo dosadasnje zapazanje, dovodeci ga do viseg nivoa sebe, konacnom shvatanju postanka i prosirenim idejama drustveno prihvacenih materijalnih zakona, kao i izvedenim formulama! Uloga posmatraca odredjuje ponasanje Materije i Poziciju unutar Vremena-Prostora! Postavlja se pitanje ko je Posmatrac? Naucnici kazu: Mi smo trazili svuda otvarajuci i ulazeci unutar svakog fizickog aspekta tela, zavirujuci unutar svake mozdane regije, unutar celija, zavirujuci unutar Atoma i jezgra Nukleusa, ali nismo nigde naisli na Posmatraca! Neizbezan zakljucak je da postoji Hiper-Svesna Sila koja pokrece materiju i uslovljava sve njene procese, odredjujuci i pozicirajuci je. Kao i to da je svaka cestica potpuni samosvesni, kompletni izraz celine.
Kvantna Fizika dokazuje “Super Poziciju” Materije unutar Vremena-Prostora koju odredjuje i pozicira Posmatrac Namerom svojih Uverenja! Zato je potrebno da Tvoja Licna Uverenja Odraze Mastovite, sto Zanimljivije Stvaralacke Ideje, Lepotu Tvog Jedinstvenog Unutrasnjeg Sveta izrazenog unutar Materije
Sve Postoji u “Super Poziciji” dok ga Namera Posmatraca ne natera da Zuzme samo Jednu Poziciju unutar unutar Vremena-Prostora
*Super Pozicija:
MultiDimenzionalni Pojavni Svet Postoji u “Super Poziciji” VibracijeSvetla sve dok ga Usmerena Paznja Primarnog Stvaraoca ne odrdi i definise, dovodeci ga u jednu poziciju unutar Vremena-Prostora. Ti isto tako slobodnom Voljom Definises i Uslovljavas Svet koji te Okruzuje i Desavanja unutar njega! Zato se potrudi da umesto ogranicavajucih nametnutih drustveno odredjenih normi tvojim prirodnim, urodjenim mocima dozvolis nesmetani protok i materijalizujes Svet koji te okruzuje po istinskom zakonu HiperSvesti ne uslovljene Ljubavi! Radije se potrudi da sakupis validne informacije vrseci detaljna istrazivanja svega sto te zanima prikupljanjem cinjenica, umesto da slusas vekovne zablude drustva u kome zivis i sledis tudje podsvesne strahove, koji se prenose generacijama s’kolena na koleno sireci nemoc neznanja, ukorenjenih u narodu iz nedostatka informacija. Nove ideje ustupaju mesto starim ne adekvatnim teorijama! Nova saznanja se brzo i efektno prenose napredkom tehnologije i jos brze individualnom Transformacijom Svesti koja sluzi Celini! Budi Svestan da tvoja pozitivna vibracija uslovljava pozitivna desavanja i da se tvoja unutrasnja lepota odslikava u tvom okruzenju!
Atom Vecinom Sacinjava Ogromna Praznina u kojoj Elektroni veselo iskacu sacinjavajuci Energetski Oblak Mogucnosti Elektricnog Praznjenja u Medjusobnoj InterAkciji oko Nukleusa. Zavirujuci dublje u Minijaturno Jezgro Atoma-Nukleus kao naizgled jedinu cvrstu tvar unutar Atoma naicecemo ponovo na istu prazninu i ponovljenu strukturu Atoma i tako u nedogled, priblizavajuci se i ulazeci unutar svakog sve minijaturnijeg jezgra otkrivamo onu istu Energetski Naelektrisanu prazninu!
*Materija Ispunjena Atomima:
Atom je osnovna građevna jedinica tvari. Atom se sastoji od Jezgra (koji čine Protoni i Neutroni) i Elektrona koji se nalaze u praznini oko Jezgra Nukleusa. Promer Jezgra Nukleusa je 100 000 puta manji od promera Atoma. Ipak Jezgro čini 99.98% celokupne mase Atoma. Elektroni negativnog naboja iskacu veselo sudarajuci se medjusobno u Oblaku Mogucnosti oko Jezgra Nukleusa. Kada zavirimo dublje unutar Nukleusa koga smatramo za jedinu solidnu materijalnu tvar otkrivamo isti prazan prostor Oblaka Mogucnosti,sa ponovljenom strukturom umanjenog jezgra! Sto dublje zalazimo unutar sve minajturnijeg delica materije primecujemo isti sablon i istu NeIspunjenu strukturu. Postavlja se pitanje kako Atomi sastavljeni od vecinom praznog prostora,sa Nukleusom sastavljenim od vecinom praznog prostora unutar Protona i Neutrona ciji je osnov cista isijavajuca energetska praznina mogu da stvore solidnu,cvrstu Materiju? I da li je Materija zaista ono sto smo do sada vodjeni ne potpunim informacijama samatrali? Ili se namece zakljucak da je Energija=Materija! Izrazena VibracijaSvetla sacinjava pojavni MultiVerzum.
Odredjenje Pozicije unutar Vremena-Prostora zavisi od Namere Svesno Usmerene Paznje PrimarnogStvaraoca,ili Grupe Entiteta u medjusobnoj InerAkciji
Zacetnik Kvantne Fizike Max Planck:
“Sva Materija datira i postoji smo pomocu virtualne sile koja dovodi cesticu Atoma u Vibraciju, odrzavajuci taj naj manji solarni sistem na okupu. Mi moramo da predpostavimo da iza ove sile postoji Inteligentni Hiper-Svesni Um.Ovaj Um je Matrica celokupne Materije!!!”Dragocene formule poput ove postace sastavni deo skolskih udzbenika sledece generacije.
1900 Max Planck izlozio je predpostavku da su vibracije Atoma u crnom telu izvor radijacije. Njegov rad podrzava moju teoriju da su Crne Rupe izvor MultiDimenzionalnog Zivota koje Odrzavaju i Podrzavaju Celokupno Stvaranje.
Istorijski Podatci o Zacecu Kvantne Fizike:
Planck-ov Koncept Kvantne Energije je bio u sukobu s klasicnom Maxweell-ovom elektromagnetskom teorijom. Einstein je Svetlosne Kvante nazvao Fotonima i dokazao je cinjenicu da se svetlost sastoji od cestica, fotona za sta je dobio Nobelovu nagradu. 1905 je Rutherford otkrio Jezgro Atoma, a 1913. je Niels Bohr predlozio model Atoma slican minijaturnom Suncevom sistemu u kom Elektroni Orbitiraju oko jezgra. Putanje Elektrona oko Jezgra su Sfericne i krajnji domet njihove orbite nazvan je neprikladno Elektronskom ljuskom. Elektronska ljuska je bila odgovor Bohr-a na otkrice Max Planck-a, objasnio je kako Elektroni mogu samo orbitirati oko jezgra u danim ljuskama, dok slobodno mogu kvantno skakati iz jedne ljuske u drugu. Kada elektron skace kvantnim skokom iz vise ljuske (ljuske s visom energijom) na nizu ljusku (ljuska s nizom energijom), emituje se foton odredene talasne duzine,odnosno frekvencije. De Broglie je predlozio kako bi se cestice Elektrona mogle u jednom slucaju posmatrati kao cvrsti objekti cestica materije, a u drugom slucaju kao talasi mogucnosti. Kvantna je fizika dokazuje dualisticko ponasanje materije u konzistentnom matematickom modelu, medjutim nikada nije mogla objasniti zasto se Elektron ili Foton ponasaju jedanom kao cestica a u drugi put kao talas. Kada ih posmatramo kao cestice elektron ili foton sadrzani su u ogranicenom prostoru, medutim kada ih uocavamo kao talase ne smetano se sire prostorom. Stoga su nazvali tu cudesnu talasnu-cesticu Atomskom Materijom (wave-particles)  indicirajuci na njihovu dualisticku prirodu. Otkriveno je kako na nivou subatomskih cestica istovremena transformacija priroda postojanja,sto automatski znaci da je to priroda svega stvorenog!
Apsolutna sigurnost o egzaktnom stanju i svojstvima cestice vise nije odrediva, moguca je jedino kalkulacija u terminima statisticke verovatnoce. Taj je princip postao poznat kao Heisenberg-ov princip neizvesnosti, nazvan po Werner Heisenberg-u. Izuzetno je vazno shvatiti, kako ne deterministicka priroda subatomskih cestica nije uzrok manje tacnosti mernih instrumenata vec je ona inherentno svojstvo same prirode. Na kvantnom nivou, elektroni skacu u orbite na visim elektronskim ljuskama drugih atoma bez ikavog ociglednog razloga. Kada skacu natrag u svoje osnovno stanje, emituje se foton (elektromagnetna svetlosna energija). To je ponasanje uocljivo u svim nasim elektronskim uredjajima. Pnasanje prirode na Kvantnom nivou je sokirala i zaintrigirala naucnike jer su uvijek vjerovali u Newton-ov Aksiom o pokoravanju prirode zakonima koji omogucavaju dobro predvidanje. Sto uzrokuje te Kvantne fluktuacije  a sta onemogucava predvidanje? Erwin Schrodinger je postavio jednacinu kako bi odredio ili brzinu (moment) ili tacnu lokaciju elektrona u elektronskom oblaku ,ili statistickom oblaku verovatnoce, objasnjavakuci kako se istovremeno ne moze odrediti i brzina i lokacija prema principu neizvesnosti. Znate ili poziciju elektrona a njegova brzina i moment je neizvestan ili ste  odredili njegovu brzinu, ali ce njegova lokacija onda biti neizvesna.
Atom je tek sadrzani mikro-kosmos sa svim njegovim odlikama i atributima. On je graditelj zivog, pulsirajuceg, samosvesnog organizma sadrzanog u MultiVerzumu transformisuce VibracijeSvetla u Skupljanju i Sirenju s’jasnom namerom da se izrazi sto raznovrsnije i savrsenije u radosnoj igri Stvaranja! Dvojno svojstvo Elektrona predstavlja prirodu svega stvorenog! Postojimo u ogranicavajucim materijalnim telima i nasa nas konceptualna uverenja odredjuju, uslovljavajuci pojavni Svet koji nas okruzuje. Istovremeno postojimo i kao veciti entiteti VibracijeSvetla, kao Energetsko-Talasna priroda koja ne smetano, ne uslovljena protice stvaranjem samo-zadovoljna, samo-dovoljna i samo-svesna u bezbrojnim transformacijama i metamorfozama ispunjavajuci postojanje u vecitom sada trenutku,ne uslovljena konceptom vremena i prostora.
VibracijaSvetla Izrazava se u Talasima beskrajnih Mogucnosti kristalizujuci se unutar Materije Svesnom Usmerenom Paznjom
Zacetnici Kvantne Fizike: 1911: Raderfordov ogled sa rasejanjem alfa čestica na zlatnoj foliji kojim je napušten atomski model “pudinga od šljiva” u kojem je sugerisano da su masa i naeletrisanje atoma uniformno raspoređeni po zapremini atoma.
1920: Štern-Gerlahov eksperiment kojim je demonstrirana kvantna priroda spina čestice.
1927: Devison (Clinton Davisson) i Džermer (Lester Germer) pokazuju talasnu prirodu elektrona[2in the Electron diffraction experiment.
1955: Kovan (Clyde L. Cowan) i Reines (Frederick Reines) potvrđuju postojanje neutrina u neutrinskom eksperimentu.
1961: Jensonov (Claus Jönsson) eksperiment sa rasejanjem elektrona na na dvostrukom prorezu.
1980: Klaus fon Klicingovo (Klaus von Klitzing) otkriće kvantnog Halovog efekta. Kvantna verzija Halovog efekta omogućila je definiciju novog standarda za električni otpor i vrlo precizno nezavisno određivanje vrednosti konstante fine strukture.
U 21 veku Naucnici konacno pocinju shvatati da se pozicija Elektrona izrazena unutar Materije racuna na Njutnovski nacin proracuna za stanje cestice, ili u odredjenom stanju ispoljenog materijalnog postojanja vec kristalizovane ideje, dok se talasna funkcija odnosi na nase Vecito postojanje VibracijeSvetla! To znaci da se u skladu sa prirodnim zakonom sve stvoreno transformise proizvoljno po svojoj slobodnoj volji, nameri i konceptualnim zamislima. Nase  Kvantno Postojanje je izvesnost u hologramskom svetu ne ogranicenih mogucnosti, ipak mi biramo shodno svojim uverenjima i konceptima stvarnosti da se izrazimo i kristalisemo se u MulitiDimenzionalnom Postojanju!
Talasni prikaz celog Univerzuma na ekranu se pretvara u konkretno vidjenje grupe galaksija,ili dela tacke Univerzuma sa usmerenom paznjom ka samo tom jednom odredjenom detalju,ili tacki!
OrbisErihtru(Goga Vujcin Pavlicic)
Uskoro sledi nastavak Bloga sa zadanim temama:
*Metafizika
*Hologramska Stvarnost
*Unutrasnji Osecaj Blagostanja uslovljava Materijalno Blagostanje
Blog je sastavljen od pitanja koja mi ljudi naj cesce postavljaju i odgovora na njih. Zato ohrabrujem svakoga ko zeli da sazna,ili potvrdi sopstvene zakljucke validnim informacijama da mi postavi pitanje, ja cu sa radoscu odgovoriti. Sistem pitanja i odgovora je naj brzi nacin ucenja pomocu kojeg se otkrivaju nove informacije, cesto i onome ko na njih odgovara i kanalise ih. Zato postavljajte pitanja o svemu sto vas zanima, ne samo meni vec i jedni drugima, znanje je unutar svakoga od vas jasno formulisano i ceka da se izrazi na originalni i sebi svojtven nacin pridonese neminovnim Globalnim Promenama.
OrbisErihtru(Goga Vujcin Pavlicic)
uz pomoc Vikipedije i inspiracijom filma “What the Bleep do We Now”



Нема коментара:

Постави коментар