уторак, 14. август 2012.

TESLA UBIJEN JER JE SABOTIRAO PROJEKAT PUTOVANJA KROZ VREME


Američki eksperiment iz 1943. godine i danas neobjašnjiv

Datum objavljivanja: 
 20.3.2012.
slika iz članka
Od kada je Stiven Hoking objavio da je putovanje kroz vreme teorijski moguće, tom pričom su počeli da se bave naučnici i ufolozi, novinari i autori pisama čitalaca - ili gotovo sve što može da govori ili drži olovku u ruci. Grozničavo je započela „šetnja“ kroz stare arhive da se pronađe zlatna žica koja bi dovela do „nepobitnih“ dokaza da je novi lav teorijske fizike imao potporu i u svojim velikim prethodnicima. I - posrećilo se! Onima koji su se dosetili da još jednom pregledaju dokumentaciju o legendarnom „Filadelfijskom eksperimentu“ kec je pao na jedanaest - i to nekoliko puta.
Kako za sada, naravno, ne postoji nijedan dokaz za putovanje kroz vreme, za ovu svrhu može da posluži nešto što najviše podseća na dokaz: delo i ime nekog nedodirljivog autoriteta. U slučaju zlosrećnog razarača US „Eldridž“ steklo se i jedno i drugo.
Eksperiment je dobio takvo ime jer se slučaj odigrao u luci američke mornarice u Filadelfiji, 1943. godine. Prva ideja je bila da se pokuša sa projektom nevidljivog radara (stvaranje pulsirajućeg magnetnog polja da bi se dobio elektromagnetni zaštitni balon). Eksperiment se, međutim, loše završio. Umesto da brod postane radarski nevidiljiv, postao je optički nevidljiv, a potom je nestao kroz vremenski tunel.
Kada su generatori konačno prestali da rade, brod se ponovo pojavio. Nekoliko članova posade je otkriveno kako besciljno luta, nesvesni gde su i šta im se dogodilo. Drugi su ostali, tumarajući po brodu kao da su nevidljivim nitima vezani za njegovu čeličnu strukturu. Kasnije je to objašnjeno činjenicom da ljudi nikada ranije nisu bili izloženi tako snažnom uticaju elektromagnetnog polja.
Za sve koji su gledali film „Filadelfijski eksperiment„ 1 i 2, ili su čitali knjige Čarlsa Berlica i Vilijama Mura, izjava Al Bieleka mogla bi da bude odlučujući tas na vagi.
Prema njegovoj priči, „Filadelfijski eksperiment“ se zaista dogodio. Ako to iko može da posvedoči, onda je to on, jer tvrdi da se nalazio na palubi Eldridža u vreme kada se eksperiment izvodio! To je svakako više nego ubedljiv razlog da mu se veruje - ukoliko bi, naravno, mogao da pruži bilo kakav ozbiljniji dokaz. Bielek je jedino otkrio da zna koji su veliki naučnici učestvovali u eksperimentu:
Nikola Tesla: On je rukovodio čitavom projektu (šifrovanim pod nazivom „Projekat duga“) sve do 1942. godine, kada je namerno počeo da ga ometa i sabotira, a zatim se potpuno povukao, pošto je shvatio da će mornarica i ljude na brodu upotrebiti kao zamorčiće. Nekoliko meseci kasnije, Tesla je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi;
dr Džon fon Nojman: Navodno Teslin zamenik i čovek koji je bio zadužen da 1947. obnovi projekat, pošto je od posade iz čuvenog Rozvel incidenta dobio nekoliko dragocenih informacija. Bielek je tvrdio da je tada iz analognog projekat prebačen u digitalni;
Tomas Taunsend Braun: Jedan od najvećih fizičara sveta, poznat po tzv. Bifeld-Braunovom efektu, tendenciji kretanja ka pozitivnom polu u kondenzatorima velikog električnog naboja. Manje je poznat njegov rad na elektrogravitaciji u kome je dokazao da u laboratorijskim uslovima, mali diskovi gube težinu, pa čak i lete, kada poseduju elektrostatički naboj. Po Bieleku, Braun je bio zadužen za specijalni antenski sistem na „Eldridžu“. Međutim, doživeo je nervni slom, samo dva meseca pre početka eksperimenta;
Nikola Tesla je, po Bielekovim rečima, rukovodio „Projektom duga“ sve do 1942. godine, kada je namerno počeo da ga ometa i sabotira, a zatim se potpuno povukao, pošto je shvatio da će mornarica i ljude na brodu upotrebiti kao zamorčiće. Nekoliko meseci kasnije Tesla je pronađen mrtav u hotelskoj sobi
Albert Ajnštajn: Tih godina, verovalo se da je Ajnštajn odlučio da se potpuno povuče iz naučnog rada. I zaista iz tog perioda ne postoji nijedan njegov objavljen rad ili bar naučna izjava. Ipak, on je učestvovao u projektu u svojstvu naučnog savetnika.
Sledeći rezultate ostvarene u „Projektu duga“, od 1963. su započeli radovi na stvaranju vremenskog tunela, koji bi omogućio usmereno kretanje napred i nazad kroz vreme.
Bielek je tvrdio da su za ovo korišćeni vidovnjaci. Njih su povezivali, preko specijalnih stolica, sa kompjuterima vanzemaljskog porekla, koje su obezbedila bića sa Oriona i Sirijusa A, zajedno sa grupom poznatom kao „Leveroni“. U poduhvat su, u svojstvu posmatrača bila uključena i bića sa Antaresa, potpuno identična Zemljanima.
Sa manjim prekidima, eksperiment sa vremenskim tunelom je nastavljen, sada pod imenom „Projekat Montouk“, na Long Ajlendu, kod Njujorka, sve do 1983.
Bielek i Preston Nikols, naučnik koji je neposredno bio uključen u realizaciju Montouka, tvrdili su da je već tada bila potpuno osvojena mogućnost bezgraničnog putovanja u prošlost, ali se u budućnost moglo putovati samo do 2011. godine. Posle ovog perioda putovanja su moguća samo u stanju izmenjene svesti. Taj podatak po malo čudi, s obzirom na to da većina modernih proroka ukazuje na činjenicu da se baš u to doba, 2011 - 2013, očekuju krupne promene - geotektonska pomeranja, dolazak vanzemaljaca, druga pojava Božijeg sina.
Ufolozi sugerišu da za ovo postoji sasvim logično objašnjenje: proroci su u stvari samo prerušeni putnici kroz vreme, ali iz drugih svetova. Zbog toga što vrlo malo znamo o fizici kosmosa ili eventualnom postojanju paralelnih univerzuma, „posetioci“ su možda prinuđeni da lažu odakle dolaze. Možda bi, otuda, bilo preciznije ako se pitamo iz kog vremena, a ne iz kog dela kosmosa dolaze. Na primer, da li oni pripadaju redovnim grupama studenata katedre za „Istoriju Zemlje“, koje nas pohode na svojim uobičajenim studijskim putovanjima, da bi se upoznali sa promenljivim vremenima u kojima su živeli njihovi preci?


Нема коментара:

Постави коментар